Archiwum ODDZIAŁU II

Zawody sportowe

Rok szkolny 2015-2016

DZIEŃ Z KUBUSIEM PUCHATKIEM

W piątek 24 czerwca odwiedził nas sympatyczny gość - Kubuś Puchatek, bohater książki A.A.Milne. Słuchaliśmy fragmentów opisujących jego przygody, poznaliśmy przyjaciół Puchatka ze Stumilowego Lasu. Uczestniczyliśmy we wspólnych zabawach z Kubusiem - tańcach, zagadkach, zabawach matematycznych i plastycznych. Lektura towarzyszyła nam cały dzień, a czas w "jej" towarzystwie upływał miło i przyjemnie.

ZAJĘCIA OTWARTE

W dniu 17.06.2016 r. odbyły się w naszej grupie zajęcia otwarte pt. "Łąka i jej mieszkańcy". Rodzice mieli okazję zobaczyć, jak wyglądają zajęcia "na dywanie", jak zachowują się ich pociechy podczas takich zajęć, z czym radzą sobie dobrze, a co im jeszcze sprawia trudności. Było słuchanie wiersza i rozmowa na temat zwierzątek zamieszkujących łąkę, odgadywanie zagadek słownych i słuchowych, jak również wesołe zabawy muzyczno - ruchowe przy dźwiękach pianina. Na koniec dzieci wspólnie z rodzicami wykonały biedronkę z talerzyka papierowego. Dziękujemy serdecznie Rodzicom za przybycie, zaangażowanie w zajęcia oraz miło spędzony czas.

URODZINKI WITAMINKI

W piątek 10 czerwca mieliśmy okazję wesoło świętować Urodzinki Witaminki C. Były tańce i zabawy ruchowe, zagadki słowne i smakowe. Przyrządziliśmy wspólnie przepyszny deser z owoców podany
w miseczkach z wafelków. Po takiej dawce witamin, uśmiechu i dobrej zabawy na pewno wszystkie przedszkolaki będą zdrowe, piękne i radosne.

WYCIECZKA DO KRAINY KRASNOLUDKÓW

"Myślcie sobie, jak tam chcecie (...) krasnoludki są na świecie!", o czym mogliśmy się przekonać podczas naszej pierwszej wspólnej wycieczki. W poniedziałek 6 czerwca udaliśmy się do bajkowej Krainy Krasnoludków położonej w Puszczy Knyszyńskiej. Na miejscu czekało na nas mnóstwo atrakcji i przygód. Jeździliśmy na kucyku i osiołku, pływaliśmy tratwą po zalewie, zmagaliśmy się z leśnym torem przeszkód oraz oglądaliśmy zwierzątka z wiejskiej zagrody. Wielką atrakcją była dla nas przejażdżka po lesie prawdziwym wiejskim wozem. Jednak największe wrażenie wywarła na nas kraina drewnianych krasnali oraz interesująca historia z nimi związana. Z radością będziemy wspominać ten dzień pełen zabaw, niezapomnianych wrażeń i przygód na łonie natury.

DZIEŃ DZIECKA

Dzień Dziecka to wydarzenie, na które czekają wszystkie przedszkolaki. Z tej okazji przygotowaliśmy dla naszych milusińskich liczne atrakcje na placu przedszkolnym. Jak to wyglądało, zobaczcie sami…!

DMUCHAŃCE-SKAKAŃCE

Dnia Dziecka ciąg dalszy.......!

DZIEŃ MAMY I TATY

Dnia 25.05.2016 r. odbyła się w naszej grupie bardzo ważna uroczystość- DZIEŃ MAMY I TATY. Z tej okazji przedszkolaki przygotowały przepiękny występ. Dzieci zaprezentowały swoje umiejętności recytatorskie, wokalne i taneczne. Rodzice byli bardzo zadowoleni. Po występach dzieci wręczyły rodzicom własnoręcznie przygotowane prezenty. Nie obyło się też bez słodkiego poczęstunku!