Jadłospis tygodniowy od 13.11.2018 do 16.11.2018

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

 

 

 

 
 

 

 

 

Wtorek

Mieszane pieczywo(żytnie, jasne) z masłem, posypane szczypiorkiem, jajecznica, pomidorki koktajlowe, kawa na mleku lub herbata malinowa.

Barszcz biały, schab wieprzowy duszony w warzywach, kasza jęczmienna, surówka z kapusty czerwonej, woda.

Bułka wieloziarnista z serem żółtym, papryką, kakao na mleku lub herbata owocowa,

banany.

Środa

Chleb mieszany z masłem, filetem indyczym  własnego wypieku, ogórkiem, rzodkiewką, kakao lub herbata owocowa,

Rosół z natką pietruszki, gołąbki z kapusty z mięsem, ziemniaki, woda.

 

Ciasto marchewkowe, (wypiek własny), deser owocowy z jogurtu naturalnego, dzieci bezml.

mus owocowy.

Czwartek

Zacierka na mleku lub herbata owocowa, grahamki z masłem, dżemem własnego wyrobu, jabłka pokrojone w cząstki.

Zupa jarzynowa krem, kotlet schabowy z filetu kurczaka, ziemniaki, sur. z buraczków, woda.

 

Kanapka na ciepło (szynka, ser żółty) z keczupem, papryka pokrojona w cząstki, herbata z cytryną.

   Piątek

Chleb mieszany (żytni i staropolski) z pastą rybną (wyrób własny) kiszonym ogórkiem,  herbata z cytryną słodzona miodem.

 

Barszcz ukraiński, pierogi z serem  pod owocową pierzynką,

dzieci bezml. z truskawkami, woda.

 

 

Pieczywo mieszane z masłem, szczypiorkiem, parówka na gorąco z keczupem, marchewka do chrupania, kawa na mleku lub herbata z żurawiną