Jadłospis tygodniowy

od 25.05.2020 do 29.05.2020

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

Makaron gwiazdki na mleku lub herbata z dzikiej róży, chałka z masłem, bakalie (rodzynki, żurawina).

Zupa ogórkowa, kotlet mielony pieczony w piecu konwekcyjnym, ziemniaki, sur. z marchewki z jabłkiem, porem, kompot wieloowocowy.

Pieczywo musli z masłem, serem żółtym, pomidorem,kakao na mleku lub herbata z dziką różą, jabłka pokrojone w cząstki.

Wtorek

Chleb mieszany z masłem, filetem indyczym własnego wypieku sałatą, rzodkiewką, kakao na mleku lub herbata z pigwą.

Biały barszcz, schab wieprzowy duszony w warzywach, kasza bulgur, sur. z ogórka świeżego z koperkiem, woda

Placki z jabłkami, mleko lub herbata malinowa.

Środa

Pieczywo mieszane z masłem, posypane szczypiorkiem, jajecznica, ogórek świeży, kawa inka na mleku, herbata malinowa.

Rosół z makaronem literki, natką pietruszki, gołąbki z młodej kapusty, ziemniaki, woda z cytryną.

Bułeczki drożdżowe własnego wypieku, kisiel jabłka.

Czwartek

Zacierka na mleku lub herbata rumiankowa, bułeczki z masłem z dżemem (wyrób własny) lub twarożkiem śmietankowym jabłka.

Zupa koperkowa, kotlet schabowy z filetu kurczaka, ziemniaki, sałata ze szczypiorkiem, jogurtem naturalnym typu greckiego, woda.

Tosty na ciepło (szynka, ser żółty, pieczywo tostowe) z keczupem, papryka pokrojona w paski, herbata z cytryną.

Piątek

Chleb mieszany (żytni i staropolski) z pastą rybną (wyrób własny), rzodkiewką, herbata z cytryną słodzona miodem.

Zupa jarzynowa, kluski z białego sera z polewą z jogurtu naturalnego typu greckiego, dzieci bezml. kopytka ziemniaczane, woda z cytryną

Pieczywo mieszane z masłem, szczypiorkiem, parówka na gorąco z keczupem, pomidory okrojone w cząstki, kawa na mleku lub herbata.