Jadłospis tygodniowy

od 19.10.2020 do 23.10.2020

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Alergeny

Poniedziałek

Pieczywo musli z masłem, serem żółtym, papryką, kakao na mleku lub herbata malinowa.

Zupa kalafiorowa, gałki mięsne z indyka, ryż knor, sur. z pomidora z cebulką, oliwą z oliwek, kompot wieloowocowy.

Omlety, mleko lub herbata owocowa, winogrona.

mleko,

seler,

jaja,

gluten

Wtorek

Zupa mleczna (zacierka) lub herbata z dzikiej róży, pieczywo z masłem, twarożkiem truskawkowym, własnego wyrobu, jabłka pokrojone w cząstki.

Zupa ,,Pana pomidora”, pierogi z mięsem,  kapustą, woda z cytryną i miętą.

Kanapka kolorowa pieczywo, schab własnego wypieku, sałata, ogórek świeży, papryka, kakao na mleku lub herbata owocowa.

mleko,

seler,

jaja,

gluten

Środa

Pieczywo mieszane (żytni i staropolski), pastą z jaj ze szczypiorkiem, rzodkiewką, kakao na mleku lub herbata zielona.

Zupa krem z dyni, makaron penne z frykadelkami w sosie pomidorowym, pomidorowym, ogórek świeży pokrojony w paski z koperkiem, woda z cytryną i miętą.

Koktajl,, Pożegnanie lata” - jogurt naturalny z malinami, dzieci bezml. mus owocowy, krążki ryżowe.

mleko,

jaja,

gluten

Czwartek

Zupa mleczna (płatki  owsiane) lub herbata owocowa, bułeczki musli z masłem, miodem wielokwiatowym, jabłka pokrojone w cząstki.

Zupa z soczewicy, kotlet pożarski, ziemniaki, sur. z buraczków, woda z cytryną i miętą.

Ciasto biszkoptowe ze śliwką własnego wypieku, kakao lub herbata z dzikiej róży.

mleko,

seler,

jaja,

gluten

Piątek

Pieczywo żytnie z masłem, pasztetem własnego wypieku, ogórkiem, rzodkiewką, kawa inka na mleku lub herbata owocowa..

Zupa koperkowa, ,,Przysmak rybaka” -filet z ryby miruny pieczony z warzywami, ziemniaki,  woda z cytryną i miętą.

Makaron kokardki z sosem owocowo –jogurtowym, dzieci. bezml. z sosem owocowym, woda.

mleko,

seler,

jaja,

ryba, gluten