Jadłospis tygodniowy od 25.03.2019 do 29.03.2019

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Alergeny

Poniedziałek

Chleb słonecznikowy i baltonowski z masłem, krakowską suchą, sałatą, rzodkiewką ,pomidorem, kawa zbożowa na mleku lub herbata rumiankowa z miodem.

Zupa krupnik z kaszą jęczmienną i natką pietruszki, gałki mięsne, ziemniaki, sur. wielowarzywna,  kompot .

makaron żytni z polewą jogurtowo – truskawkową (jogurt typu greckiego, truskawki), dzieci bezml. z musem truskawkowym.

mleko,

seler,

jaja,

gluten

Wtorek

Kasza manna z musem malinowym, wafelki ryżowe, banany.

Zupa pomidorowa z ryżem, kluski z mięsem  (wyrób własny), sur. z kapusty kiszonej z marchewką,  jabłkiem,   woda.

Pieczywo mieszane z masłem, pieczonym schabem (wypiek własny), ogórkiem świeżym, kakao na mleku lub herbata owocowa.

mleko,

seler,

jaja,

gluten

Środa

Pieczywo mieszane (żytni i staropolski) z masłem, pastą z jaj posypane szczypiorkiem i rzodkiewką, kakao lub herbata owocowa.

Zupa krem z pora, zapiekanka z makaronem, mięsem, serem mozzarella, warzywa gotowane na parze, woda.

omlety, mleko lub herbata owocowa, jabłka.

mleko,

jaja,

gluten

Czwartek

Zupa mleczna (płatki  owsiane) lub herbata owocowa, bułeczki musli z miodem wielokwiatowym, jabłka pokrojone w cząstki.

Zupa z czerwonej soczewicy, kotlet pożarski, ziemniaki, sur. z kapusty pekińskiej z jabłkiem, marchewką, woda.

Ciasto drożdżowe z gruszkami i kruszonką (wypiek własny), kisiel wiśniowy.

mleko,

seler,

jaja,

gluten

Piątek

Pieczywo żytnie z masłem, pasztetem własnego  wypieku, ogórkiem, rzodkiewką , kawa inka z magnezem na mleku lub herbata owocowa.

Zupa kalafiorowa, kolorowa rybka -filet z ryby miruny pieczony z warzywami w piecu konwekcyjnym, ziemniaki,  woda.

Kasza jaglana zapiekana z jabłkami, woda..

mleko,

seler,

jaja,

ryba, gluten