Rekrutacja do przedszkola na rok szkolny 2018/2019

Od 1 marca 2018 r. do 9 marca 2018 r.

Wypełnianie wniosku o przyjęcie dziecka do przedszkola

na rok szkolny 2018/2019:

1. Rodzice wypełniają wniosek elektronicznie.
  2. Wniosek należy wydrukować.
  3. Dołączyć konieczne zaświadczenia i oświadczenia.
  4. Komplet dokumentów należy przynieść tylko do przedszkola pierwszego wyboru.

Informacja dotycząca rekrutacji do przedszkoli prowadzonych przez Miasto Białystok na rok szkolny 2018/2019 znajduje się na stronie:

Kryteria, dokumenty, punktacja w rekrutacji na rok szkolny 2018/2019:

Zapraszamy do zapoznania się z kryteriami branymi pod uwagę w postępowaniu rekrutacyjnym na rok szkolny 2018/2019 oraz dokumentami niezbędnymi do potwierdzania tych kryteriów, a także z liczbą punktów możliwych do uzyskania za poszczególne kryteria, w postępowaniu rekrutacyjnym do przedszkoli samorządowych i oddziałów przedszkolnych w szkołach podstawowych prowadzonych przez Miasto Białystok (kryteria samorządowe)

/zobacz: Uchwała Nr XXXIII/531/17 Rady Miasta Białystok z dnia 27 marca 2017 r./

Terminarz naboru na rok szkolny 2018/2019

Harmonogram czynności w postępowaniu rekrutacyjnym oraz postępowaniu uzupełniającym do przedszkoli i oddziałów przedszkolnym w szkołach podstawowych prowadzonych przez Miasto Białystok na rok szkolny 2018/2019:

Rodzaj czynności

Termin w postępowaniu rekrutacyjnym

Termin w postępowaniu uzupełniającym

od 01.03 do 09.03.

od 01.06. do 06.06.

w godzinach pracy przedszkola