ODDZIAŁ V
Jabłuszka

WIZYTA JABŁUSZEK W MUZEUM PRZYRODY

Dnia 12.10.2017 wybraliśmy się na wycieczkę do Muzeum Przyrody im. Profesora Andrzeja Myrchy, które ma swoją siedzibę w Instytucie Biologii Uniwersytetu w Białymstoku. W trakcie pobytu dzieci miały możliwość obejrzenia wystawy zwierząt żyjących w naszym najbliższym otoczeniu. Największą ciekawość przedszkolaków zwróciły żubry, łosie, sarny oraz drapieżne ptaki. W drugiej część wycieczki mali odkrywcy obejrzeli okazy wydobyte z mórz i oceanów.Na koniec przewodnik pokazał nam salę z żywymi zwierzętami, były tam: jaszczurki, żółwie, węże i pająki. Zachęcamy do bezpłatnego zwiedzania muzeum w sobotnie poranki.

OGŁOSZENIE

Drodzy Rodzice

"BĄDŹ BEZPIECZNY" - WIZYTA POLICJANTKI W PRZEDSZKOLU

"Czerwone światło stój

Ogólnopolski Dzień Przedszkolaka

Ogólnopolski Dzień Przedszkolaka w tym roku odbywał się po hasłem "Przedszkolaki lubią bajki". W związku z tym dzieci z poszczególnych grupy mogły się przebrać za postacie z ulubionych bajek. Były życzenia, tańce oraz przedszkolne kino. Mamy nadzieję, że obchody tego święta dostarczyły dzieciom wiele radości i wrażeń.

JABŁUSZKA Z WIZYTĄ W GALERII SLEŃDZIŃSKICH

Wrzesień - miesiąc różnorodnych wydarzeń, który dzieciaki zakończyły wizytą w Galerii im. Sleńdzińskich. Było to pierwsze spotkanie naszych Przedszkolaków z twórczością rodu Sleńdzińskich. Podczas pobytu w galerii zobaczyliśmy wiele przepięknych dzieł, dowiedzieliśmy się czym różni się rzeźba od płaskorzeźby, co to jest portret i czym posługuje się artysta aby stworzyć dzieło sztuki.

| 1 | 2 |   >>
(wszystkie)