ODDZIAŁ IV
Truskawki

Zabawy na śniegu

Pola Nadziei

"Pola Nadziei" to Kampania Społeczna organizowana przez Fundację "Pomóż Im" na rzecz hospicjów. Co roku bierzemy udział w tej akcji. Wiosną rozdajemy żonkile i kwestujemy na rzecz hospicjum dla dzieci. Niedawno odwiedziła nas Pani Krystyna, która pracuje w hospicjum. W czasie spotkania dowiedzieliśmy się czym jest wolontariat i w jaki sposób możemy pomóc chorym i potrzebującym dzieciom i dorosłym.

Straż Miejska

Na zajęciach o bezpieczeństwie gościliśmy funkcjonariuszkę Straży Miejskiej. Rozmawialiśmy o tym, jak należy zachować się w niektórych niebezpiecznych sytuacjach. Dowiedzieliśmy się co należy zrobić, gdy w pomieszczeniu wybuchnie pożar, jak się zachować gdy zgubimy się w sklepie, lub gdy zaczepia nas ktoś obcy. Wykazaliśmy się też dobrą znajomością numerów alarmowych!

DZIEŃ BABCI I DZIADKA

"Aby Babcia i Dziadziunio w zdrowiu długo żyli.

Przyszła zima!

Chociaż zima zagościła u nas tylko na krótką chwilkę, to i tak udało się nam skorzystać z jej uroków. Zabawy na śniegu sprawiły nam wiele radości. Rzucaliśmy śnieżkami, zjeżdżaliśmy z górki na sankach i ulepiliśmy bałwana. Szkoda tylko, że śnieg tak szybko stopniał. My się jednak nie martwimy i czekamy na śnieg!

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |   >>
(wszystkie)