ODDZIAŁ IV
Truskawki

Jarzynowe cudaki

O zdrowotnych właściwościach jarzyn wiele już wiemy, dlatego się cieszymy gdy często goszczą na naszych talerzach. Ale jarzyny mogą służyć też do innych celów. Można z nich zrobić  jarzynowe zwierzaki - cudaki, ludziki i wszystko co tylko wyobraźnia nam podpowie... Zabawa była wyśmienita. Pomysłów było tyle, że niektórzy z nas zrobili dwa, a nawet trzy cudaki!

Urodzinki Witaminki

Jak co roku jesień rozpieszcza nas bogactwem owoców, które bardzo lubimy. Postanowiliśmy więc przyrządzić z nich pyszną sałatkę. Smaczne owoce najpierw umyliśmy, pokroiliśmy, potem wszystko wymieszaliśmy i na koniec przystąpiliśmy do konsumpcji. Tak nam smakowało, że nic nie zostało! Smaczne były i zdrowe witaminki owocowe! Fajnie, że się urodziły - nasze zdrowie wzmocniły!

WIZYTA W PORADNI STOMATOLOGICZNEJ

W ramach tematyki dotyczącej zdrowia i higieny, wybraliśmy się z wizytą do pobliskiego gabinetu stomatologicznego. Mięliśmy okazję przyjrzeć się z bliska pracy pani dentystki; zapoznać się z wyposażeniem gabinetu stomatologicznego oraz poznać działanie sprzętu medycznego. Pani doktor rozmawiała z nami o higienie jamy ustnej, zdrowym odżywianiu oraz prawidłowym szczotkowaniu zębów. Za pomocą dużej szczoteczki, mogliśmy sami wypróbować właściwy sposób czyszczenia zębów. Niektórzy z nas mięli okazję przejechać się na fotelu dentystycznym w górę i w dół. Na koniec każdy z nas dostał miły upominek- pastę do zębów- aby nasze ząbki były zawsze piękne i zdrowe.

Dzień Przedszkolaka

20 września obchodziliśmy Ogólnopolski Dzień Przedszkolaka. W tym roku tematem przewodnim były bajki. My przebraliśmy się za bohaterów bajki pt. "Królewna Śnieżka i siedmiu Krasnoludków". Dzień był pełen atrakcji. Najpierw bawiliśmy się przy muzyce na placu przedszkolnym, później udaliśmy się na poczęstunek tortem. Wiele śmiechu i zabawy dostarczyło nam też przedstawienie bajki  w naszym wykonaniu. Po obiedzie czekała na nas kolejna niespodzianka - wizyta w przedszkolnym kinie!!!

TRUSKAWKI WITAJĄ!

Nasza grupa roześmiana świetnie bawi się od rana- śpiewa, tańczy i figluje, swe talenty prezentuje!

>> Archiwum