ODDZIAŁ IV
Truskawki

WIZYTA MIKOŁAJA

6 grudnia w naszym przedszkolu pojawił się długo oczekiwany gość - nasz ukochany św. Mikołaj! Gość z Dalekiej Północy wywołał wiele radości i uśmiechu na naszych twarzach. Mikołaj bardzo ciekawie opowiadał o sobie i sekretach swojej mikołajowej pracy. Odpowiedział również na wszystkie nasze pytania, niektóre z nich były naprawdę trudne. Później, z wielką uwagą wysłuchał przygotowanej przez nas piosenki oraz obdarował nas wspaniałymi prezentami. Na koniec, życzył wszystkim dzieciom oraz pracownikom przedszkola zdrowych i radosnych świąt Bożego Narodzenia. Obiecał, że powróci do nas za rok.

PRZEDSZKOLAKI I PRZYRODA

Dnia 05.12.2017 odbył się w naszym przedszkolu przegląd wokalno - recytatorski "Przedszkolaki i Przyroda". Podczas występów mięliśmy okazję zaprezentować swoje umiejętności na forum społeczności przedszkolnej. Panie organizujące przegląd przygotowały bardzo ciekawe przedstawienie, które bardzo wszystkim się podobało. Każde dziecko starało się wypaść jak najlepiej, a przecież niektóre utwory były naprawdę trudne … . Za wspaniałe występy otrzymaliśmy gratulacje, brawa i dyplomy.

NASZA NATURA

W dniu 22.11.2017 gościliśmy w naszym przedszkolu pracownika Stowarzyszenia „Nasza Natura”. W bardzo ciekawy sposób opowiadał o zwierzętach zamieszkujących tereny naszego województwa. Poznaliśmy środowisko naturalne, wygląd oraz zwyczaje wilka i bobra. Mięliśmy okazję zobaczyć a nawet dotknąć naturalnej wielkości eksponaty tych zwierząt. Takie zajęcia bardzo nam się podobały!

NASZA PIERWSZA WIZYTA W BIBLIOTECE

W środę 22.11.2017 byliśmy po raz pierwszy z wizytą w Wojewódzkiej Bibliotece Publicznej. Kilkoro z nas, było już wcześniej w bibliotece ze swoimi rodzicami, ale dla zdecydowanej większości była to pierwsza wizyta wśród tylu książek. Zajęcia miały na celu poznanie pomieszczeń bibliotecznych, zwrócenie uwagi na właściwe zachowanie się w bibliotece oraz zapoznanie z podstawowymi zasadami poszanowania książek. Ponadto w bibliotece zorganizowano dla nas wiele ciekawych atrakcji. Jak to wszystko wyglądało... zobaczcie sami!

WIZYTA PRACOWNIKA LECZNICY DLA ZWIERZĄT

21.11.2017 odbyły się zajęcia edukacyjne z pracownikiem lecznicy dla zwierząt oraz Fundacji „Kotkowo” Panią Agatą Kilon. Podczas zajęć mięliśmy okazję poszerzyć swoją wiedzę na temat zwierząt, ich zwyczajów oraz potrzeb. Dowiedzieliśmy się, w jaki sposób należy opiekować się naszymi pupilami, poznaliśmy różne rasy kotów. Na koniec Pani Agata przeprowadziła quiz na temat czworonogów, w którym nagrodami były naklejki. Najważniejszą jednak rzeczą, którą wynieśliśmy z tych zajęć to wiedza, że zwierzę to nie zabawka, ale żywa istota, która czuje i kocha.

| 1 | 2 | 3 |   >>
(wszystkie)