Jadłospis tygodniowy od 18.02.2019 do 22.02.2019

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

Chałka z masłem, owsianka na mleku, herbata z dzikiej róży, mandarynki.

Zupa ogórkowa, mielony pieczony w piecu konwekcyjnym, ziemniaki, sur. z marchewki z jabłkiem, kompot wieloowocowy.

Placuszki z jabłkami, mleko lub herbata malinowa.

 

Wtorek

Mieszane pieczywo (żytnie, jasne) z masłem, posypane szczypiorkiem,  jajecznica,  kawa na mleku lub herbata malinowa.

Barszcz biały, schab wieprzowy duszony w warzywach, kasza jęczmienna, surówka z kapusty czerwonej, woda.

Bułka wieloziarnista z serem żółtym, pomidorem, kakao na mleku lub herbata owocowa, jabłka pokrojone w cząstki.

Środa

Chleb mieszany z masłem, filetem indyczym  własnego wypieku, ogórkiem,  kakao lub herbata owocowa,

Rosół z literkowym makaronem, natką pietruszki, gołąbki z kapusty z mięsem, ziemniaki, woda.

 

ciasto marchewkowe (własny wypiek), deser z jogurtu naturalnego(jogurt naturalny, jagody), dzieci bezml. jagodowy mus.

Czwartek

Zacierka na mleku lub herbata owocowa, grahamki z masłem, dżemem własnego wyrobu, jabłka pokrojone w cząstki.

Zupa jarzynowa , kotlet schabowy z filetu kurczaka, ziemniaki, sur. z buraczków, woda.

 

Kanapka na ciepło (szynka, ser żółty, pieczywo tostowe) z keczupem, papryka pokrojona w cząstki.

   Piątek

Chleb mieszany (żytni i staropolski) z pastą rybną (wyrób własny) kiszonym ogórkiem,  herbata z cytryną słodzona miodem.

 

Barszcz ukraiński, kopytka z serem polane jogurtem typu greckiego, dzieci bezml. kopytka z musem truskawkowym, woda, cząstki pomarańczy.

Pieczywo mieszane z masłem, szczypiorkiem, parówka na gorąco z keczupem, marchewka do chrupania, kawa na mleku lub herbata z żurawiną